張頴康吃羊腩煲慶功 好老婆純粹陪坐!

HuaLuMi     2016-12-02     0     檢舉

一句我等了16年喇!在舉行完的《TVB馬來西亞星光薈萃頒獎典禮2016》勇奪飛躍進步男藝人獎的張頴康,凱旋返港,老婆麥雅致與女兒去機場接機後,一家三口去了慶祝,張頴康雖然成為近期大紅人,但沒因為這樣而變得「大花筒」,貫徹節省性格去了平民酒樓吃個最愛的羊腩煲慶祝。

張頴康吃羊腩煲慶功 好老婆純粹陪坐!

不過當中最令人感動的是,原來麥雅致是不吃羊!只是在那純粹「陪坐」,這個老婆好到加零一,不單止鼓勵老公去追夢,連吃東西都遷就老公。

張頴康亦在社交網開腔多謝大家對他的支持,他留言:「2016年11月26日,終於攞到我人生第一個獎,心情真系好激動!返到香港,第一時間去整番個羊腩煲,簡簡單單咁慶祝嚇!(其實我老婆系唔食羊慨,渠只系陪我!仲有,大家唔使懷疑我收埋咗支酒,只系影相嗰陣支酒未到啫!)呢兩日,我見到好多慨留言同埋祝賀,雖然我未能夠一一回覆,唔好意思,但系,真心講,我全部都收到曬,我感覺好窩心,我完全感受到大家對我慨支持、愛護同埋鼓勵!我想多謝大家一直以嚟除咗支持我之外,亦都愛屋及烏,支持我哋一家人!好多謝你哋!開心咗兩日,聽日開始我又會重新出發,繼續努力,盡全力做好我每一個角色,照顧好我慨家庭!」

張頴康吃羊腩煲慶功 好老婆純粹陪坐!

張頴康吃羊腩煲慶功 好老婆純粹陪坐!